Matkalender

PÅ TENNSTOPET I ÅR

Se hela kalendern ...

Vår klassiska meny

MAT PÅ TENNSTOPET

När du vill ha mat som den var förr som smakar lika utsökt då som nu, helt enkelt tidlösa klassiker.

Läs mer

Vi har alltid ett bord för dig

VAR SÅ SÄKER

Ring oss eller boka ditt bord här på hemsidan.

Läs mer

Kräftsäsong på Tennstopet

Från den 8e Augusti hittar du det röda guldet på á la cartemenyn! Vill du boka vår kräftskiva med allt som hör till är det den 24, 25 eller 26e som gäller. Hör av dig till oss för att boka bord på vår uteservering.

Här tipsar vår köksmästare Micke Schedin om den optimala kräftlagen för den som vill koka sina egna kräftor hemma när ni inte är hos oss.

Grundrecept för 3 kg kräftor:

5 Liter vatten

2.25 dl grovsalt

3 msk farinsocker

0.5 liter mörk öl

Krondill

Skölj kräftorna under rinnande vatten i ungefär en timme i vasken. Koka upp vattnet tillsammans med öl, salt, socker och hälften av krondillen. Låt koka 10-15 min, ta sedan upp krondillen, lägg i kräftorna och resten av…

Läs fortsättningen..

Tennstopet under 2017

Menyn är i ständig förändring allt efter jaktsäsongens och naturens kalender.
Njut av våra klassiker eller prova våra gästspel på menyn.
Alla våra menyer hittar du här.

Passa på att boka ditt bord redan idag och håll dig uppdaterad om våra aktiviteter via vår matkalender här bredvid. I augusti dukar vi upp för kräftor och surströmming, än finns det några platser kvar. Ring oss på 08 32 53 21 eller maila till bokning@tennstopet.se för bordsförfrågan.

Förra året så lät vi Gösta Arvidsson skriva ner vår långa historia och föreviga den i en inbunden bok. Du kan köpa boken hos oss på Tennstopet.

Välkomna till bords önskar
Tennstopet

Läs fortsättningen..

Lunchservering

VÄLKOMMEN

Missa inte att Anrika Tennstopet på Dalagatan har portarna öppna för lunch.

I 20 år hade restaurangen stängt för lunch och av någon outgrundlig anledning beslöt de sig för att bara ha öppet på kvällarna i veckorna, men sedan 20 augusti 2012 har vi haft öppet för lunch mån-fre mellan 11.30-14.30.

Tennstopets matsedel är egentligen perfekt för lunchätaren, med mycket husmanskost och andra traditionella rätter, säger Christian Olsson, en av ägarna.

Vi går igenom, tillsammans med köket, vår svenska matskatt med målet att aktivt förvalta den på Tennstopet.

Se vad vi har på vår kvällsmeny.

Läs fortsättningen..

Vad som händer på Tennstopet.

KALENDARIUM

Augusti
Från 8 augusti finns det kräftor menyn. Självklart tillsammans med alla klassiska tillbehör. Helgen 24-26 kan ni boka vår eminenta kräftskiva. Torsdag 17 augusti serverar vi traditionsenligt surströmming hela dagen och kvällen.

Lita på Tennstopet

Vi ses på Stopet

Köp Boken om Tennstopet

Om väggar kunde tala skulle de på restaurang Tennstopet i Stockholm ha mycket att berätta, även om sådant som borde förtigas. Du hittar vår bok…

Tennstopets 150-åriga Saga

Boken om Tennstopet

Många av våra källare och traktörställen var förr i världen berömda för sina speciella maträtter. Låt oss exempelvis tänka på Operakällarens…

Läs fortsättningen..