Vår klassiska meny

MAT PÅ TENNSTOPET

När du vill ha mat som den var förr som smakar lika utsökt då som nu, helt enkelt tidlösa klassiker.

Läs mer

Vi har alltid ett bord för dig

VAR SÅ SÄKER

Ring oss eller boka ditt bord här på hemsidan.

Läs mer

Tennstopets 150-åriga Saga

Det Började Som Biljardsalong

Boken om Tennstopet

Många av våra källare och traktörställen var förr i världen berömda för sina speciella maträtter. Låt oss exempelvis tänka på Operakällarens strömming, Tre Remmares köttbullar, Idunas oxsvans, Fredens sallad, Jonas eller Drufvans lake. Men längtade någon efter den doftande rätten surströmming och ville tära den i utvald miljö - då ställde han kosan till Tennstopet…

Läs fortsättningen..

Tennstopets Lucialunch

Sedan 1968.

Historia

Tennstopets Lucialunch har sin egentliga upprinnelse i en händelse, skapad av en oförskylld lätt berusad spansk servitörs uppträdande, Lucialunchen 1981, i matsalen på Tennstopet.

Sedan 1968 fram till 1994, lunchade ett och samma gäng varje dag på Tennstopet. Vid "Bord 33" fanns revisor Molund, tryckeridirektörerna Åke Söderström och Harry Smith samt major Sven…

Läs fortsättningen..

En Kort Historik

Vi ses på "Tennstopet"!

Historia

1867 öppnade f.d. fanjunkaren Sven Gustaf Högberg biljardsalong i fastigheten Fredsgatan 9. Verksamheten förvandlades snart till källare, belägen i kvarteret Rosenbads nordvästra hörn, mot Konstakademien. I början av 1870-talet bytte rörelsen namn till Rosenbads Schweizeri vilket innebar en inriktning på konditoriservering i samband med utskänkning av vin och likörer. Efter…

Läs fortsättningen..

Vad som händer på Tennstopet.

KALENDARIUM

JUNI
Vi slår ett extra slag för sillen och vår uteservering under juni.

Lita på Tennstopet

Vi ses på Stopet

Köp Boken om Tennstopet

Om väggar kunde tala skulle de på restaurang Tennstopet i Stockholm ha mycket att berätta, även om sådant som borde förtigas. Du hittar vår bok…

På Källaren Tennstopet

HISTORIA

Jag föddes i Nås i Dalarna 1923. Flyttade till Stockholm 1941 och fick arbete på en syatelje som sömmerska.
Kroglivet, mitt arbete, började…

Läs fortsättningen..