Vår klassiska meny

MAT PÅ TENNSTOPET

När du vill ha mat som den var förr som smakar lika utsökt då som nu, helt enkelt tidlösa klassiker.

Läs mer

Vi har alltid ett bord för dig

VAR SÅ SÄKER

Ring oss eller boka ditt bord här på hemsidan.

Läs mer

Tennstopets 150-åriga Saga

Det Började Som Biljardsalong

Boken om Tennstopet

Många av våra källare och traktörställen var förr i världen berömda för sina speciella maträtter. Låt oss exempelvis tänka på Operakällarens strömming, Tre Remmares köttbullar, Idunas oxsvans, Fredens sallad, Jonas eller Drufvans lake. Men längtade någon efter den doftande rätten surströmming och ville tära den i utvald miljö - då ställde han kosan till Tennstopet…

Läs fortsättningen..

Tennstopet och stad i förvandling.

Sven Gustaf Hagberg var ute i rätt tid.

TENNSTOPETS HISTORIA

I mitten av 1800-talet tjänstgjorde fanjunkaren Sven Gustaf Högberg på Slottet. Han tog varje dag promenader i de närmsta kvarteren på Norrmalm, Klarakvarteren. Under en av dem föddes tanken på att öppna någon form av näringsställe eller lokal i Klara, en träffpunkt för den alltmer växande skaran av manlig kontorspersonal och affärsmän. Klara var inne i en tid av omvandling.…

Läs fortsättningen..

På Källaren Tennstopet

Jennys sista Whisky.

HISTORIA

Jag föddes i Nås i Dalarna 1923. Flyttade till Stockholm 1941 och fick arbete på en syatelje som sömmerska.
Kroglivet, mitt arbete, började 1946 på Bellmansro som kassa-aspirant som det hette. Var där ett par år för att sedan arbeta på Anglais vid Stureplan fram till 1948. Var hemma några år då jag fick familj. Till det "gamla" Tennstopet kom jag 1955. Trevlig plats…

Läs fortsättningen..

Vad som händer på Tennstopet.

KALENDARIUM

Maj
I maj njuter vi av sol, uteservering, god dryck och mat. Från den 23e maj finns sparris på menyn som förrätt, varmrätt och dessert.

Lita på Tennstopet

Vi ses på Stopet

Köp Boken om Tennstopet

Om väggar kunde tala skulle de på restaurang Tennstopet i Stockholm ha mycket att berätta, även om sådant som borde förtigas. Du hittar vår bok…

Kulturlivet och restauranger.

Historia

Tennstopet är kanske den restaurang som har lämnat det största bidraget till det svenska kulturlivet.
Katinka Kant har utrett varför den kulturella…

Läs fortsättningen..